sâmbătă, 28 iunie 2008

Bun venit in lumea mea!

Buna,
ma gindesc de mult la o asemenea tema de discutii, mai precis de prin 2005, cind am avut, in sfirsit, ocazia de a ma abona la internet. Desigur, aveam habar "cu ce se maninca", dar este o diferenta ca de la cer la pamint - si aici imi veti da dreptate - intre a vizita sporadic vre-un club, ca sa-ti citesti in fuga niste mesaje, si a avea oricind la-ndemina "fereastra catre lumea larga"(cum numesc eu internetul).

Initial, tema se referea la "internetul nostru cel de toate zilele", o expresie care ma "bintuia" de ceva vreme, si prindea contur zi de zi, in urma analizei pe care o faceam impactului pe care-l avea asupra mea internetul.
Este incredibil cum poti deveni peste noapte navigator dependent, cum te trezesti simtind o "foame" teribila de informatie transmisa electronic!
AVEAM LUMEA LA PICIOARE!

Cu siguranta ca nu toti traiesc entuziasmul asta la instalarea internetului, multi il au si nu prea stiu ce sa faca cu el - de multe ori am descoperit, cu stupefactie, ca nu stiu sa faca o cautare pe google, de exemplu. Si se simt de-a dreptul pierduti cind trebuie sa scrie un email...

Asa ca, am hotarit sa analizez mai indeaproape acest fenomen si, implicit pe cel al blog-ului, prezente cotidiene in existenta noastra, care duc - spun eu - la aparitia unei metamorfoze la nivelul comportamental al individului.

Imi propun sa fac trimiteri atit la autori consacrati care au analizat acest aspect, cit si la indivizi ca mine, comuni, care desi anonimi, au gasit calea de-a-si creea o identitate - reala sau falsa - si a se face cunoscuti in lumea larga, prin intermediul Blog-ului.

Am speranta ca propunerea mea este binevenita, deoarece va aborda atit aspectele pozitive, cit si pe cele negative - ma refer la furtul de identitate, la violarea spatiului intim al indivizilor, etc. fiindca, nu-i asa, intotdeauna avem parte si de un Cain, care sta la pinda si asteapta momentul prielnic pentru o faradelege...


Bun venit in lumea mea...virtuala!

ArkhAnum